Twaalfde Damespad van Nederland komt in de stad Utrecht

In de stad Utrecht wordt zondag 28 februari het twaalfde Damespad feestelijk in gebruik genomen. Het is het laatste wandel pad voor dames in Nederland. Met de stadswandeling in Utrecht is er in elke provincie een Damespad.

Het Utrechtse Damespad is een rondwandeling door de historische binnenstad. Ook is er de mogelijkheid de stad te verkennen per rondvaartboot.

Op de openingsdag is er een feestelijke bijeenkomst in Café Stairway aan de Mariaplaats 11 die begint om half elf. Na de officiële opening wordt er gewandeld en om 16:30 uur getoost op het nieuwe Damespad. Deelname kost € 6,00.

De openstelling van het tiende Damespad in Overijssel leidde in 2014 tot de nodige verontwaardigde reacties op de website van RTV Oost. Een van de uitzetters van het pad in Overijssel, Annet Batelaar, reageerde in de Roze Golf van 26 oktober dat jaar. Ze vond alle ophef maar overdreven. ‘Het is een netwerk van vrouwen uit het hele land. Een aantal van die vrouwen gaat met enige regelmaat wandelen. Meer is het niet.’

Het Damespad is een wandelnetwerk bedacht in 2001 door Rita Zwaan voor lesbische en biseksuele vrouwen, met een uitnodiging aan lesbische vrouwen om een andere provincie op wandelschoenen te ontdekken en nieuwe vriendinnen te maken. Wie dat wil kan zich kenbaar maken met een speciaal speldje.

(foto: Damespad.nl)Categorieën:En verder

Tags: ,

%d bloggers liken dit: