‘In de stad Utrecht zijn er geen problemen in de noodopvang’

Utrecht Domtoren en regenboogvlagIn Utrecht hebben zich in de noodopvang geen problemen voorgedaan met lhtb-vluchtelingen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van de stad op vragen van de gemeenteraad.

De gemeenteraad stelde de vragen na berichten over bedreigingen en discriminatie van lhbt-asielzoekers in de noodopvang in andere gemeenten.

Vertrouwenspersonen

Omdat er geen problemen zijn, ziet het college ook geen aanleiding om, zoals de gemeenteraad suggereert, lhbt-asielzoekers apart op te vangen. Het college geeft verder aan dat er met Vluchtelingenwerk Midden Nederland gepraat wordt over de aanstelling van vertrouwenspersonen voor lhbt-asielzoekers. Ook worden medewerkers van het COA getraind om te leren omgaan met problematiek rond seksualiteit in het algemeen en homoseksualiteit in het bijzonder.

Mochten er zich problemen voordoen, dan wordt doorverwezen naar COC Midden Nederland.

Niet wachten

De Utrechtse adviescommissie voor lhbt-beleid, waarin ook COC Midden Nederland zitting heeft, stuurde vorige maand een brief aan het college van burgemeester en wethouders met het advies ‘niet te wachten tot zich ook in opvangcentra in Utrecht een incident voordoet maar beleid te formuleren en een krachtig signaal af te geven.’ Ook weden er suggesties gedaan voor meer voorlichting en informatie.

 

(Bron: DeStadUtrecht.nl/RozeGolf, foto: regenboogvlaggen Roze Zaterdag 2013)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: