VN promoot homo-emancipatie met serie van zes postzegels

UN Postzegel 02De Verenigde Naties hebben een serie van zes postzegels uitgebracht met als thema: homo-emancipatie. De postzegels wordt de internationale campagne Free & Equal onder de aandacht gebracht, een campagne tegen geweld en voor gelijke behandeling van lhbt’ers.

De postzegels zijn ontworpen door artistiek directeur Sergio Baradat van de postdienst van de Verenigde Naties.

UN Postzegel 01

Op de zegels staan afbeeldingen van partners van hetzelfde geslacht in innige omhelzing. Ook zijn er zegels met een ‘roze’ gezin en een vlinderachtig figuur dat de transformatie van een transgender symboliseert.

Geweld

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten stelde bij de presentatie van de postzegels te hebben gekozen voor het thema homorechten, omdat er nog steeds veel landen zijn waar homoseksuelen en lesbiennes worden vervolgd om hun geaardheid. Ook in landen waar homoseksuelen wel gelijke rechten hebben is er nog teveel geweld tegen homoseksuelen en transgenders

De eerste speciale postzegels van de Verenigde Naties werden uitgebracht op 24 oktober 1951. Sindsdien worden geregeld zegels uitgebracht met onderwerpen die de VN onder de aandacht wil brengen. Zo zijn er postzegels met bedreigde diersoorten, het milieu en zegels over vrede.

 

(Bron: VN. The Economic Times, afbeeldingen VN)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: