Vrijwilligers Heumensoord krijgen Burgemeester Dales Prijs

Ien DalesDe vrijwilligers van vluchtelingenopvang Heumensoord krijgen vrijdagavond de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt tijdens de jaarlijkse Burgemeester Dales Lezing.

De prijs is in het leven geroepen door COC Nijmegen en is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord. Iedereen kan kandidaten aandragen, een jury kiest uiteindelijk een winnaar.

Lot

Er is dit jaar gekozen voor het ´Collectief van Vrijwilligers Heumensoord`, omdat zij zich belangeloos inzetten voor en zich het lot aantrekken van de vluchtelingen die daar tijdelijk verblijven.

De jury van de Burgemeester Dales Prijs, geeft aan dat in het Collectief van Vrijwilligers Heumensoord weer een terechte winnaar is gevonden. Dat wat deze vrijwilligers doen sluit geheel aan bij de gedachte van de Burgemeester Dales Prijs. ‘Mensen die zich het lot aantrekken van medemensen vanuit een morele keuze iets te doen aan ongelijkheid’, aldus de jury.

Ien Dales

De Burgemeester Dales Prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro en is vernoemd naar Ien Dales (foto). Zij was van 16 mei 1987 tot 7 november 1989 burgemeester van Nijmegen. In haar functie van minister van Binnenlandse Zaken verdedigde zij in 1993 de Wet Gelijke behandeling, en maakte tijdens de debatten duidelijk dat elke vorm van discriminatie op grond van deze wet, en met verwijzing naar artikel 1 van de grondwet, verboden is.

 

(Bron: COC Nijmegen)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: