Oeuvre Award voor Paul de Leeuw

Paul de LeeuwZanger, presentator en programmamaker Paul de Leeuw krijgt de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2106. Deze Award is één van de zeventien prijzen van ‘De TV-Beelden 2016’.

Bij de uitreiking op maandag 7 maart van De TV-Beelden, een jaarlijkse evenement dat door kabelbedrijf Ziggo wordt gesponsord, neemt Paul de Leeuw de prijs in ontvangst.

‘Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma’s’, aldus vakjury.

Eerder kregen onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer deze oeuvreprijs.

De jury bestond dit jaar uit Boris van der Ham (juryvoorzitter), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en Ria Bremer (winnaar Oeuvre Award in 2015).

Als winnaar van de Oeuvre Award wordt Paul de Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Voor de overige categorieën zijn de genomineerden bekend gemaakt.

 

(Bron en foto: Ziggo)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: