Oud-politcus Amsterdam alsnog veroordeeld

delanoDe Amsterdamse oud- politicus Delano Felter is alsnog bestraft voor kwetsende uitspraken over homo’s tijdens een debat voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. De lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij zei toen onder meer dat homo’s ´gewoon te dominant´ worden en dat hetero’s mensen ´met die seksuele afwijkingen´ moeten bestrijden.

Homobelangenvereniging COC deed aangifte, maar de man ging vrijuit, omdat de uitspraken die hij deed niet bedreigend of intimiderend zouden zijn geweest. De Hoge Raad vernietigde deze uitspraak in 2014. Een politicus moet de ruimte hebben om te kwetsen en te choqueren, maar moet voorkomen dat zijn uitspraken kunnen aanzetten tot geweld, discriminatie of onverdraagzaamheid, vindt de Raad.

De zaak werd teruggestuurd naar het hof. Dat vindt nu dat de uitspraken beledigend, grievend en aanstootgevend waren en dat ze tot discriminatie aan hadden gezet. Felter moet een boete van duizend euro betalen, waarvan 500 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

 

(Bron: NOS, foto: screenshot AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: