Henk Krol niet langer verdacht van fraude

Henk Krol foto 50PlusHet Openbaar Ministerie stopt met het vooronderzoek naar politicus Henk Krol. Justitie ziet geen aanleiding om hem te verdenken van subsidiefraude.

Oud-bestuursleden van de Gaykrant hadden Krol voor de tweede keer aangeklaagd. Ze stelden hem verantwoordelijk voor een schuld bij de stichting Vrienden van de Gaykrant en claimden dat Krol subsidies in zijn eigen bedrijven had gestopt.

De beschuldigingen stammen uit de tijd dat Krol hoofdredacteur was van de Gay Krant. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verleende de krant subsidie om onder meer een website voor homoseksuele jongeren op te zetten, maar die site is nooit echt van de grond gekomen. Krol werd er van beschuldigd met de subsidie openstaande rekeningen te hebben betaald.

Volgens de advocaat van Krol heeft hij niets onrechtmatigs met het geld gedaan. ´Met de subsidie die de stichting Vrienden van de Gaykrant van het ministerie kreeg werden uitstekende emancipatieprojecten uitgevoerd voor lesbiennes en homoseksuelen. Precies zoals de bedoeling was.´

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: