Italië demonstreert voor homohuwelijk

ItaliëIn een aantal plaatsen in Italië is vandaag gedemonstreerd voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht. In onder meer Cesena, Milaan, Palermo en Rome gingen voorstanders de straat op.

De demonstratie in Rome was met een paar duizend deelnemers het grootste.

Volgende week is een demonstratie van tegenstanders van de wet voor gelijke rechten van de regering Renzi lieten van zich horen. Ze vrezen dat de wet de deur openzet naar het homohuwelijk en uiteindelijk adoptie door homostellen. De verwachting is dat die tegendemonstratie meer mensen op de been brengt.

De wet wordt donderdag behandeld in het parlement. Ondanks de sterke tegenstand, onder meer van de katholieke kerk is de verwachting dat de wet een meerderheid haalt.

Italië is het laatste land in West Europa waar paren van gelijk geslacht geen enkele vorm van wettelijke erkenning kennen. Dat kwam het land eerder op kritiek te staan van het Europees Hof.

De paus herhaalde vrijdag nog eens dat ‘het gezin gebaseerd is op het onverbrekelijke huwelijk dat voortplanting mogelijk maakt en onderdeel is van Gods droom en die van zijn Kerk voor de redding van de mensheid.’
(Bron: NOS, Pink News, The Guardian, foto: protest in Rome, Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: