Teleurstelling over besluit Nederlands Gereformeerde Kerken

KruisDe christelijke LHBT-organisaties, verenigd in de LCC Plus Projecten, zijn teleurgesteld over besluit Nederlands Gereformeerde Kerken homo’s en lesbiennes niet toe te laten tot kerkelijke ambten.

De Landelijke Vergadering besloot zaterdag 16 januari homoseksuelen niet toe te laten tot kerkelijke ambten.

LCC Plus Projecten roepen de Landelijke Vergadering op haar besluit te heroverwegen en is ‘meer dan bereid opnieuw het gesprek aan te gaan over de positie en participatie van LHBT-leden in de gemeentes van de Nederlands Gereformeerde Kerken.’

In 2013 besloot de Landelijke Vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken tot het aanstellen van een commissie die onderzoek moest gaan doen naar de openstelling van de kerkelijke ambten voor homo’s en lesbiennes.

Spagaat

De commissie leverde in 2015 een gedegen rapport af van ruim tweehonderd pagina’s, de afsluiting van een uitgebreide zoektocht naar een Bijbels perspectief op de kwestie. Een meerderheidsstandpunt in het rapport ondersteunde de openstelling van de ambten.

LCC Plus Projecten constateren ‘met spijt dat de Nederlands Gereformeerde Kerken een kans hebben laten passeren homo’s en lesbiennes in hun eigen gemeenschappen als volwaardige medechristenen te erkennen.’ De organisaties zijn van mening dat de spagaat waarin veel LHBT’ers zich binnen de Nederlandse Gereformeerde Kerken bevinden door het besluit in stand blijft.

Positief

De organisaties zijn positief over het besluit van de landelijke Vergadering niet te berusten in een mogelijk onveilige situatie voor homo’s en lesbiennes in de plaatselijke gemeente en roept de Landelijke Vergadering dringend op het gesprek met haar LHBT-leden voort te zetten en ‘te blijven streven naar een situatie waarin LHBT’ers werkelijk onderdeel zijn van de kerk en ten volle kunnen bijdragen aan Gods koninkrijk.’

Nederlands Gereformeerde Kerken

De Nederlands Gereformeerde Kerken zijn in 1967 ontstaan uit een scheuring van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). Dit kerkgenootschap telt ongeveer 33.000 leden, verdeeld over ongeveer negentig plaatselijke gemeentes. Nog in 2004 besloot de Landelijke Vergadering van deze kerken de vrouw toe te laten tot het ambt van predikant.

LCC Plus Projecten

LCC Plus Projecten is een samenwerkingsverband van een aantal christelijke homo-organisaties, te weten LKP, CHJC, ContrariO, HolyFemales.nl en Netwerk Mirre.

 

(Bron: LCC Plus Projecten)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: