De cel in voor afpersing op homo-ontmoetingsplaatsen

Rechtbank ArnhemEen 48-jarige Nijmegenaar is veroordeeld voor diefstal met geweld en afpersing op homo-ontmoetingsplaatsen in Elst en Wijchen.

De rechtbank in Arnhem legde de man 18 maanden celstraf op, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook moet hij de slachtoffers een schadevergoeding betalen en zich verplicht laten behandelen.

De Nijmegenaar sloeg als eerste toe op een homo-ontmoetingsplaats in Elst, waar hij iemand onder bedreiging van geweld beroofde. Hij deed dat diezelfde dag nog eens over op een homo-ontmoetingsplaats in Wijchen.

Afpersingen uit geldnood

De Nijmegenaar verklaarde beide delicten te hebben gepleegd uit geldnood. Zo zou hij in de problemen zijn geraakt door een onvoorziene naheffing van de Belastingdienst.

Bij de strafbepaling heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de man verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft getoond. Hij heeft de misdrijven bekend en goed meegewerkt met het strafrechtelijk onderzoek. Daarnaast gaf hij aan zijn medewerking te verlenen aan een persoonlijkheidsonderzoek.

 

(Bron: Omroep Gelderland)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: