Parlement Rusland verwerpt wet tegen ‘publieke homo-affectie’

hand in hand homoHet Russische parlement heeft maandag het wetsvoorstel verworpen, waarin het homoseksuelen verboden zou worden om in het openbaar affectie te tonen.

In het wetsvoorstel stond dat ‘publieke affectie binnen niet-traditionele seksuele relaties, die kan leiden tot een demonstratie van de eigen, ontwrichte seksualiteit’ verboden is. Het tonen van affectie in de aanwezigheid van een minderjarige werd in het voorstel aangemerkt als verzwarende omstandigheid.

Er stond een geldboete van 5.000 roebel op (€ 59,–) en een gevangenisstraf van vijftien dagen.

Het voorstel werd in de Russische media verdedigd door Ivan Nikitchuk, lid van de Communistische Partij. ‘Wij hebben geen vat – en we willen het ook niet weten – op wat er tussen hun lakens gebeurt. Maar we stoppen hen van het openlijk tentoonspreiden van deze demonische verlangens die het Westen ons wil opdringen.’

‘Wij hebben een land waar tradities al eeuwenlang standhouden, waar mensen een geweten hebben, een besef van schaamte. Al die kussende mannen met baarden zijn om van over te geven.’

In 2013 nam het Russische parlement een wet aan die ‘homopropaganda’ verbiedt. Deze wet verbiedt spreken en tonen van homoseksualiteit in het openbaar om zo minderjarigen te beschermen.

 

(Bron: De Standaard)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: