Draagmoederbeurs leidt tot ophef in België

Baby BloomIn België is ophef over de beurs voor draagmoeders en homokoppels, die eind januari in Brussel gehouden wordt . De beurs wordt georganiseerd oor Baby Bloom en moet homokoppels warm maken om een eicel te kopen, in combinatie met een draagmoeder.

De kostprijs ligt volgens VTM Nieuws op minstens € 80.000 en kan oplopen tot boven de € 100.000,–. Het is een vorm van commercieel draagmoederschap dat in België, net als in Nederland, niet is toegestaan.

Homokoppels kunnen bij Baby Bloom kiezen van welke vrouw ze de eicel willen. Via Skype zijn de echo’s te volgen en na de bevalling in Las Vegas mogen ze het kind mee naar huis nemen. Baby Bloom garandeert 100 procent succes.

Mei vorig jaar hield het Amerikaanse bedrijf Men Having Babies een bijeenkomst in Brussel over commercieel draagmoederschap. Dat leidde tot verontwaardiging bij experts. Ook de Belgische homobeweging distantieerde zich van het initiatief van Men Having Babies, dat wel werd gesteund door de Nederlandse stichting Meer Dan Gewenst. Volgens de stichting kiezen mannen steeds vaker voor een Amerikaanse draagmoeder.

Het Europees Parlement heeft zich in december uitgesproken tegen elke vorm van draagmoederschap.

 

(Bron: VTM, AD, Meer Dan Gewenst, foto: Baby Bloom)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: