Karin Bloemen beschermvrouwe van LGBT Asylum Support

Karin Bloemen  foto Nick van OrmondtCabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen is beschermvrouwe geworden van LGBT Asylum Support.

Bloemen omarmt de doelstellingen van LGBT Asylum Support: ‘Homomoeder ben je niet alleen voor de Nederlandse LHBT ‘ers maar ook voor de vluchtelingen die hier een veilig onderkomen zoeken.’

Sandro Kortekaas, één van de initiatiefnemers van LGBT Asylum Support, is ‘geweldig blij en trots’ dat zijn stichting in oprichting mag rekenen op de support van Bloemen mag rekenen.

Bloemen werd vorig jaar door de bezoekers van Gay.nl gekozen tot ‘homomoeder’.

‘Ik zal de titel waardig dragen’, aldus Bloemen bij de verkiezing, ‘Als ik ergens nodig ben, dan zal ik zorgen dat ik erbij ben. Als er homo’s zijn met problemen, vragen, pesterijen, dan help ik ze met liefde.’

LGBT Asylum Support zet zich in voor LHBT asielzoekers in Nederland die op vele plekken gediscrimineerd worden.

De stichting pleit samen met de stichting Secret Garden en The Hang Out 010 voor het instellen van ‘safe houses’ voor roze vluchtelingen die gepest, getreiterd en bedreigd worden in opvangcentra en ondersteunde tien roze vluchtelingen die in Alphen aan den Rijn met een hongerstaking aandacht vroegen voor hun situatie.

 

 

(foto: Nick van Ormondt)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: