Burgemeester Nijmegen wil aangiftes van pesterijen

BrulsBurgemeester Bruls van Nijmegen kan weinig met de signalen dat homo’s op vluchtelingenkamp Heumensoord gepest en geïntimideerd worden zolang er geen aangifte door hen wordt gedaan.
Dat liet hij woensdagavond weten aan de Nijmeegse gemeenteraad die zijn zorgen uitte over de situatie voor homoseksuele vluchtelingen op Heumensoord.

Burgemeester Bruls gelooft niet dat geen van de vluchtelingen aangifte durft te doen. ‘Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat vluchtelingen mondig genoeg zijn met behulp van de vele vrijwilligers op Heumensoord. Die mensen weten toch hoe de Nederlandse justitie werkt. Dat wij geen Syrische politie hebben. En u heeft een Nederlandse burgemeester en geen burgemeester uit Aleppo, Homs of Damascus.’ Toch is er tot Bruls’ verbazing tot nu toe nog geen enkele aangifte binnengekomen.

Geen safe houses
Bruls blijft bij zijn standpunt dat safe houses voor de slachtoffers geen oplossing zijn. Daarme worden de daders volgens hem beloond en daarnaast zijn er meer groepen, zoals christelijke Eritreeërs, die geïntimideerd worden.
Daarnaast sluit de burgemeester niet uit dat het maken van uitzonderingen tot ongewenste neveneffecten kan leiden. ‘Ik wil ook niet naïef zijn. Er zijn ook mensen die alles zullen doen om van Heumensoord weg te gaan, ook als ze erom moeten liegen’, aldus Bruls.

 

(Bron: Omroep Gelderland, foto: Burgemeester Bruls, Omroep Gelderland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: