Brit rekent af met homofoob in metro

Man in MetroRyan Mahon (25) uit Londen zat na z’n oud & nieuw feestje in de metro onderweg naar huis, toen een man een travestiet begon uit te schelden. Mahon pakte z’n telefoon, filmde wat er gebeurde en zette het op facebook.

Inmiddels is het filmpje bijna 40 duizend keer bekeken en 500 keer gedeeld. In het filmpje gaat Mahon in tegen de man en zijn vrienden. Die zeiden tegen de travestiet dat homo-zijn een ziekte is. ‘Het is echt walgelijk dat dit soort mishandelingen nog steeds voorkomen vandaag de dag’, schrijft Mahon bij het filmpje.

Volgens hemzelf was hij de enige die er iets van zei: ‘Ik snap dat iedereen gewoon naar huis wilde, maar als je zelf in zo’n situatie terecht komt, dan wil je ook dat er iemand voor je opkomt.’

Mahon heeft geen negatieve reacties gekregen op het filmpje, zegt hij tegen Buzzfeed. “En ook al waren die er wel, dan waren ze in de minderheid geweest. Dit is Londen een multiculturele stad.”

Toen het filmpje door de Engelse site LBC werd gedeeld, besloot de Britse minister van justitie dat er een politieonderzoek moet komen naar het incident. Daar bleek de Britse transport-politie al mee bezig te zijn.

‘Dit is onacceptabel gedrag en iedereen die de betrokken man herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie’, laat een woordvoerder weten.

 

(Bron: NOS, Facebook, foto: screenshot Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: