Een film die je gezien moet hebben: Carol

CarolEen tip voor wie de film nog niet gezien heeft: Carol. De film van regisseur Todd Haynes is gebaseerd op het boek van The Price of Salt van Patricia Highsmith uit 1952. Het boek is later ook gepubliceerd onder de titel Carol.

Het verhaal speelt zich af in het New York van 1952 en Carol (Cate Blanchett), een elegante rijke en getrouwde vrouw gaat in een warenhuis op de vooravond van Kerstmis op zoek naar een cadeau voor haar dochter. Daar ontmoet ze Therese (Rooney Mara), een meisje van in de twintig die in het warenhuis werkt. Therese verlangt naar een ander leven en omdat ze beiden alleen zijn met Kerstmis, stelt Carol haar voor samen een geïmproviseerde reis te maken naar het midden van Amerika. Ze worden verliefd op elkaar en beginnen een relatie. Carol zit echter gevangen in een liefdeloos huwelijk en is bang om de voogdij van haar dochter kwijt te raken bij een echtscheiding.

De film ging in première op het filmfestival van Cannes, in mei 2015 en viel twee keer in de prijzen: Rooney Mara kreeg de prijs voor beste voor beste actrice en de film won de Queer Palm.

De film is de komende weken nog te zien in onder meer Enschede (Cinema Concordia), Deventer (Filmhuis de Keizer) en in Zwolle (Het Fraterhuis).Categorieën:En verder, Films, Overijssel

Tags: ,

%d bloggers liken dit: