Weer stad in Japan met geregistreerd partnerschap voor homostellen

Japan Iga 2De Japanse stad Iga in de prefectuur Mie wordt de vierde stad waar het geregistreerd partnerschap voor homostellen wordt ingevoerd.

Burgemeester Sakae Okamoto heeft bekend gemaakt dat het geregistreerd partnerschap voor paren van gelijk geslacht in april wordt ingevoerd in de strijd tegen discriminatie van homoseksuelen.

De stad volgt de wijken Shibuya en Setagaya van Tokyo. Daar hebben inmiddels zestien homostellen hun relatie laten registreren.

De stad Takarazuka in Hyogo kondigde onlangs aan in juni het geregistreerd partnerschap voor homostellen te zullen invoeren.

De stad Iga wil homostellen en heterostellen voortaan op dezelfde manier gaan behandelen en vraagt ondernemers, zoals verhuurders en makelaars hetzelfde te doen.

Volgens de burgemeester zijn er van de 95.000 inwoners van zijn stad meer dan zesduizend mensen homoseksueel, biseksueel of transgender. ‘Het is onze taak om een gemeenschap te vormen, waarin seksuele minderheden trots kunnen leven.’

In Japan kunnen paren van het gelijk geslacht niet trouwen en is het niet mogelijk om eigendom van een partner te erven zonder testament. Ook kunnen ze niet profiteren van belastingaftrek voor echtgenoten, zoals heterostellen.

 

(Bron: The Japan Times, afbeelding: Google Maps)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: