Broers veroordeeld voor dood Strijder

Parleerplaats BosbergTwee broers van 37 en 34 uit Lelystad zijn tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de dodelijke mishandeling van Les Strijder. Het levenloze lichaam van Strijder werd in november 2002 gevonden op parkeerplaats de Bosberg langs de A27 bij Hilversum.

De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

De 53-jarige Strijder uit Ede reed op 22 november 2002 ’s nachts weg bij zijn werk bij TNT in Nieuwegein. Anderhalf uur later ontdekte iemand zijn auto op De Bosberg, een parkeerplaats die bekend stond als homo-ontmoetingsplaats. Naast de wagen lag het lichaam van Strijder.

Hartfalen

Strijder overleed aan hartfalen. De rechtbank vindt dat de broers daarvoor verantwoordelijk waren, hoewel het niet hun doel was hun slachtoffer te doden. Volgens het Openbaar Ministerie wilden de broers Strijder beroven.

In eerste instantie stonden vier mannen terecht voor de dood van Strijder. Het Openbaar Ministerie besloot twee mannen van 31 jaar oud niet te vervolgen, omdat niet bewezen kon worden dat zij aan de mishandeling meededen.

Dna

In de zaak rond de dood van Strijder was jarenlang geen verdachte in beeld. In 2013 kwam er een tip binnen over de twee broers. Daarna werd het onderzoek heropend en trof de politie dna-materiaal van een van de broers aan onder de nagels van Strijder. Zo kwam de zaak aan het rollen.

 

(Bron: RTV Utrecht/NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: