Voetballer geschorst na ´alle boeren zijn homo´

AA GentVoetballer Benito Raman is met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd geschorst door zijn club AA Gent. De spits zong zondag na de wedstrijd tegen KV Kortrijk voor de eigen fans ‘Alle boeren zijn homo’s’.

AA Gent De voetbalclub verklaart dat de club diversiteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel voert. ‘AA Gent wil een club zijn die open staat voor iedereen, getuige daarvan ook onze slogan: We Are One Family, We Are Buffalo.’

De club verontschuldigt zich bij de holebi-gemeenschap in het algemeen en bij de eigen holebi-supporters in het bijzonder.

Club Brugge

AA Gent verontschuldigt zich ook bij de landbouwgemeenschap voor de uitlating van de spits en bij de supporters van Club Brugge. De club hoopt dat dit incident de goede verstandhouding tussen beide clubs niet in het gedrang brengt.

Raman kreeg de microfoon na afloop van de wedstrijd en zei: ‘En nu gaan we iets zeggen tegen de andere supporters: alle boeren zijn homo’s’. Daarmee verwees de spits naar de scheldnaam voor de fans van Club Brugge. Club Brugge had eerder die dag verloren.

AA Gent twitterRaman bood op Twitter zijn verontschuldigingen aan maar het kwaad was al geschied en hij kreeg heel wat kritiek.

Kaakslag

‘Deze uitlatingen waren een kaakslag voor de community werking van AA Gent die nationaal en internationaal geroemd wordt voor zijn projecten rond diversiteit en holebi-acceptatie’, stelt de club in het persbericht.

Om Benito te helpen bij ‘de verdere uitbouw van zijn carrière zal hij ook extra psychologische begeleiding krijgen om verdere incidenten, die een gevolg zijn van zijn jeugdige onbezonnenheid, te voorkomen.’

De spelersgroep stelt bij monde van aanvoerder Sven Kums een alternatieve straf voor ‘in overleg met een holebi-organisatie.’

 

(Bron: AA Gent, De Standaard. Gazet van Antwerpen, foto: screenshot YouTube, Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: