Actievoerende vluchtelingen Alphen te gast bij Pink Christmas Kerkdienst

Asiel Alphen RondvaartDe tien vluchtelingen die in Alphen aan den Rijn twee en een halve dag in hongerstaking zijn geweest om een veilige opvang af te dwingen, waren vandaag eregast tijdens de Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam.

De vijfde editie van de Pink Christmas Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk stond in het teken van lhbt-vluchtelingen.

Sandro Kortekaas was uitgenodigd om te vertellen over het werk dat hij doet voor roze vluchtelingen in de stichting in oprichting LGBT Asylum Support. Hij had de tien vluchtdelingen uit Alphen aan den Rijn gevraagd ook te komen. Ze werden onthaald met een daverend applaus.

Asiel Alphen Sandro Pink ChristmasDriekwart van de opbrengst van de collecte gaat naar de stichting. Met dat geld wil LGBT Asylum Support de stichting formeel gaan oprichten. Daarvoor zoekt LGBT Asylum Support nog een notaris die daarbij voor een zacht prijsje wil helpen.

Voorafgaand aan de kerkdienst werden de vluchtelingen getrakteerd op een rondvaart door de grachten van Amsterdam.

De tien vluchtelingen zitten nog steeds in de voormalige gevangenis in Alphen aan den Rijn. Daar worden ze stelselmatig gepest en getreiterd door homofobe vluchtelingen. Na tussenkomst door onder meer LGBT Asylum Support heeft Humanitas Rotterdam de asielzoekers een veilig onderdak aangeboden, maar het COA moet nog akkoord gaan met de opvang door Humanitas.

Tot ze de opvang in Alphen aan den Rijn kunnen verlaten, verblijven de tien zoveel mogelijk op hun kamers om de confrontatie met medebewoners te mijden.

 

(Bron: LGBT Asylum Support/Roze Golf, foto: LGBT Asylum Support)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: