Regels voor deelname aan botenparade worden aangescherpt

Boot COCWie mee wil doen aan de botenparade in Amsterdam, wordt beoordeeld op de kwaliteit. De potentiële deelnemers worden beoordeeld door een ballotagecommissie.

‘Dit betekent dat deelnemers alleen mee kunnen doen als hun boot ook daadwerkelijk tot de tachtig mooiste boten met de beste boodschap behoort’, stelt directeur Lucien Spee van Amsterdam Gay Pride (AGP). ‘Met deze werkwijze willen we de kwaliteit van de Botenparade verhogen. Dit is extra belangrijk nu we de EuroPride organiseren. De ogen van heel Europa zullen immers op Amsterdam gericht zijn.’

Tot nu toe werden er tachtig boten geselecteerd middels loting. Voor de komende botenparade is de ballotagecommissie samengesteld uit in ieder geval Frits Huffnagel (Stichting AGP), Marie Ricardo (COC) en Josee Rothuizen (ANBO 50+) en Cornald Maas, die afgelopen jaar in de jury zat.

De inschrijving gaat 4 januari open en op Valentijnsdag wordt bekend welke boten mogen meevaren.

Thema

De botenparade op 6 augustus is in 2016 onderdeel van de EuroPride en gaat 15 dagen duren, met onder meer Roze Zaterdag (23 juli) en een Mensenrechtenconcert.

Het thema wordt ‘Join our freedom, feel free to join us’

‘Met deze boodschap wil de Amsterdam Gay Pride Europese landen, waar mensen nog niet zichzelf kunnen zijn, vrij kunnen leven of waar mensen-rechten onder druk staan, oproepen zich bij onze denkwijze en vrijheden aan te sluiten’, aldus Spee. ‘Daarnaast worden mensen in Europa opgeroepen om naar Amsterdam te komen, om samen de vrijheid te vieren en zich vrij te voelen in een land waar je je zelf kan zijn en mag houden van wie je wilt. Essentieel is om blijvend aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder.’

 

(Bron: AGP, foto: Boot COC tijdens botenparade 2015)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: