Humanitas in Rotterdam vangt de tien LHBT vluchtelingen uit Alphen op

Alphen aan den Rijn de hongerstakersDe groep van tien LHBT-vluchtelingen uit Alphen aan den Rijn worden tijdelijk opgevangen door Humanitas in Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdamse PvdA-gemeenteraadsfractie laten weten.

Waar de vluchtelingen worden opgevangen, is nog niet duidelijk. Humanitas zoekt naar een geschikte locatie. Naar verwachting kunnen de tien nog deze week de voormalige gevangenis in Alphen aan den Rijn verlaten.

De groep ging vrijdag in hongerstaking om aandacht te vragen voor hun situatie. De vluchtelingen wilden met hun actie een veilige opvang afdwingen. Ze worden in de opvang in Alphen aan den Rijn aanhoudend gediscrimineerd, bedreigd en zelfs mishandeld.

Na twee en een halve dag hebben ze hun actie opgegeven.  Hun gezondheid ging hard achteruit; een aantal van hen weigerde aanvankelijk ook te drinken.

LGBT Asylum Support heeft achter de schermen gewerkt aan deze tijdelijke oplossing, nadat het COA had aangegeven beperkt te zijn in de mogelijkheden om voor deze vluchtelingen en veilige opvang te creëren. Na overleg met de Rotterdamse homo-organisatie The Hang Out 010 en de Rotterdamse PvdA is er een tijdelijke opvang door Humanitas mogelijk geworden.

 

(Bron: LGBT Asylum Support/Roze Golf, foto: LGBT Asylum Support)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: