Lustrumviering Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam

Pink KerkdienstDe Pink Christmas Kerkdienst viert zijn lustrum. Voor de vijfde keer wordt zondag 20 december het kerstfeest roze gevierd, dit maal met speciale aandacht voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers.

Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support is de eregast in deze dienst. ‘We leven in een tijd met een onnoemelijk aantal mensen op drift, weggedreven uit alles wat hen vertrouwd is. Onder hen bevinden zich ook LHBT-asielzoekers. Wij vernemen dat zij het extra moeilijk hebben. Juist daarom willen wij aandacht besteden aan deze groep,’ aldus Wielie Elhorst, coördinator van de Pink Christmas Kerkdienst. In de dienst zal voor het werk van LGBT Asylum Support worden gecollecteerd.

Interview

Om het verhaal van de LHBT-asielzoekers kracht bij te zetten is Sandro Kortekaas van de Stichting LGBT Asylum Support in het bijzonder uitgenodigd. Sandro: ‘Ik ben erg blij met deze uitnodiging. Wij maken ons sterk voor aparte opvang voor deze asielzoekers, zodat zij de rust vinden en de veiligheid die zij zo hard nodig hebben. Nog maar zeer onlangs mocht ik dit bepleiten in de Tweede Kamer.’ Sandro wordt geïnterviewd door Wilfred Scholten (NCRV/KRO).

Messiah

Het Galakoor (Gay and Lesbian klassiek koor Amsterdam) vormt de muzikale ruggengraat van de avond. Onder leiding van dirigent Yt Nicolai brengt Gala delen uit Messiah van G.F. Haendel.

Dolly Bellefleur verzorgd ook dit jaar een Kerst Sing In, vanaf 17.45 uur.

Tijd en plaats

Zondag 20 december 2015, vanaf 17:30 tot 19:15 uur, in de Keizersgrachtkerk aan de Keizersgracht 566 in Amsterdam.

Toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor doven en slechthorenden, doventolk aanwezig,

Na afloop kerstbrood, glühwein en warme chocolademelk.

Live meeluisteren kan via: www.keizersgrachtkerk.nl -> kerkdiensten.

Meer info: http://www.lkp-web.nl

 

 Categorieën:En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: