Tien hongerstakende vluchtelingen in Alphen aan den Rijn drinken weer

asielzoekers voedsel geweigerdDe tien lhbt-vluchtelingen die in Alphen aan den Rijn in honger- en dorststaking zijn gegaan, hebben vanochtend besloten in elk geval weer te gaan drinken. Dat gebeurde op sterk aandringen van Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support, die als bemiddelaar optreedt

De lhbt-vluchtelingen stopten donderdagmiddag met eten en drinken. Daarmee willen ze een veilige opvang afdwingen. De tien worden stelselmatig uitgescholden, bedreigd en mishandeld door mede-vluchtelingen vanwege hun geaardheid. Ook is een van de vluchtelingen aangerand.

Na de eerste klachten werden de tien vluchtelingen overgebracht naar de vrouwenvleugel van de gevangenis. Sindsdien is de situatie rond de tien vluchtelingen ‘verhard’, schetst Kortekaas de situatie. Hij heeft het personeel geadviseerd een dokter naar de vluchtelingen te laten kijken, maar ondanks het verzoek van de vluchtelingen is dat nog niet gebeurd. Ze zouden ‘mans’ genoeg zijn om naar de dokter in de opvang te gaan, maar de vluchtelingen durven het vertrek waar ze verblijven niet te verlaten. Volgens Kortekaas voelen ze zich gegijzeld in het gebouw.

SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft inmiddels opheldering gevraagd aan verantwoordelijk staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

(Bron: Roze Golf, foto: geweigerd eten, Sandro Kortekaas)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: