Tien ‘roze’ vluchtelingen in honger- en dorststaking in Alphen aan den Rijn

gevangenis Alphen aan den RijnIn Alphen aan den Rijn zijn tien lhbt-vluchtelingen sinds donderdagmiddag in honger- en dorststaking gegaan uit onvrede over hun situatie in het opvangcentrum.

De vluchtelingen worden stelselmatig bedreigd en gediscrimineerd vanwege hun geaardheid.

Dat meldt LGBT Asylum Support, een stichting die zich inzet voor een veilige opvang van lhbt-vluchtelingen.

De tien lhbt-vluchtelingen zijn door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) na eerdere klachten overgeplaatst naar de vrouwenafdeling van het voormalige gevangeniscomplex aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn waar ze worden opgevangen, maar aan de bedreigingen en discriminatie kwam geen einde.

De vluchtelingen hebben geen geld om naar een andere plek te verhuizen en zagen geen andere mogelijkheid dan in honger- en dorststaking te gaan.

Met de honger- en dorststaking willen de vluchtelingen een veilige opvangplek afdwingen. Het COA zegt weinig voor de lhbt-vluchtelingen te kunnen doen en verwijst de vluchtelingen naar Vluchtelingenwerk Nederland. ‘Dat is afschuiven van de verantwoordelijkheid’, zegt Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support.

De tien, van wie acht homoseksueel en twee transgender, uit Syrië, Egypte en Irak zijn 25 dagen geleden in Nederland aangekomen.

LGBT Asylum Support probeert de tien vluchtelingen toch naar een safe house te krijgen.

 

(Bron: Roze Golf, foto: Omroep West)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: