Tien jaar cel voor drogeren en beroven homoseksuele mannen

Rechtbank ArnhemEen 43-jarige Amsterdammer is veroordeeld tot tien jaar celstraf voor het drogeren en bestelen van drie homo’s,. Daarnaast heeft hij acht andere mannen – zonder hen te bedwelmen – hun pinpas en code ontfutseld. Een man uit Apeldoorn overleefde de afspraak met de man niet.

Volgens de rechtbank in Arnhem dinsdag is niet bewezen dat de man door het drogeren is overleden. De rechtbank noemt het scenario van de patholoog-anatoom niet 100 procent zeker.

In plaats van de zestien jaar cel die de officier van justitie eiste, legt de rechtbank in Arnhem daarom tien jaar cel op. De patholoog-anatoom opperde dat de Apeldoorner door het toegediende middel scopolamine bewusteloos was geraakt. Daardoor reageerde hij niet meer adequaat toen zijn kussen hem de adem afsneed terwijl hij op zijn buik lag.

Het 53-jarige slachtoffer uit Apeldoorn werd anderhalve dag na zijn date met hoofdverdachte dood gevonden. Toen zijn nabestaanden zagen dat er na de dood van de man was gepind, werd er alarm geslagen.

 

(Bron: Omroep Gelderland)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: