Rapper vrijgesproken: opmerkingen beledigend maar niet strafbaar

Ismo 02Rapper Ismo is door de rechtbank in zijn woonplaats Breda vrijgesproken. Het nummer Eenmans mag op YouTube blijven staan. De rapper zegt in het nummer dat hij ‘flikkers’ geen hand geeft en dat hij ‘die fucking joden’ nog meer haat dan nazi’s.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de rapper zich schuldig heeft gemaakt aan belediging van een groep mensen. Maar de rechter stelt dat met het woord flikkers geen homo’s worden bedoeld. Ook de uitlating over joden wordt niet strafbaar geacht.

Twee weken geleden eiste het OM een boete van 1500 euro, waarvan 500 voorwaardelijk. Ook wilde de officier dat Ismo de videoclip van het nummer ‘Eenmans‘ van YouTube haalt, omdat hij opzettelijk homoseksuelen en joden in zijn rap zou hebben beledigd.

De zin ‘ik haat die fucking Joden nog meer dan de nazi’s’ is volgens de rechtbank wel beledigend voor joodse mensen, maar valt binnen de grenzen van de vrije meningsuiting. De rechtbank neemt mee dat het eigen aan een rap is dat er grove bewoordingen worden gebruikt en dat er sprake is van overdrijving.

 

(Bron: Omroep Brabant, foto: screenshot video ‘Eenmans’)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: