VVD Amsterdam: discriminerende vluchtelingen terugsturen

Dilan YesilgozVluchtelingen die mede-vluchtelingen in discrimineren omdat ze homoseksueel zijn, mogen wat de VVD in Amsterdam betreft meteen teruggestuurd worden naar het land van herkomst.

De VVD is boos over het feit dat tien homoseksuele mannen apart moeten worden opgevangen omdat ze in de reguliere opvang gepest, bespuugd en zelfs bedreigd werden. ‘Ik schrik van deze speciale opvang voor slachtoffers, ik word er woest van. Ik wil graag horen wie die daders zijn, is er aangifte gedaan’, zegt VVD-raadslid Dilan Yesilgoz (foto) tegen AT5. ‘Pak ze aan, zij hebben geen aparte wetten in de opvang, het is geen parallelle wereld waar ze in leven. Dit is hier strafbaar.’ Ze zegt wel te begrijpen dat je de slachtoffers eerst in veiligheid brengt als onbekend is wie de daders zijn.

Volgens wethouder Kukenheim is het aanpakken van mensen die discrimineren niet zo makkelijk. ‘Dat is lastig in zo’n grote opvang in kantoorgebouwen met drie tot zeshonderd mensen. Dan heb je niet altijd overzicht en moet je de slachtoffers een veilig onderkomen bieden.’

Minister Bussemaker ziet in een brief aan de ‘regenbooggemeenten’ de Amsterdamse aanpak met tijdelijke opvang voor lhbt-asielzoekers als voorbeeld voor andere gemeenten. Staatssecretaris Dijkhoff antwoordde op vragen van Tweede Kamerleden juist aparte opvang niet noodzakelijk en niet wenselijk te vinden.

Het VVD-raadslid is er in elk geval al klaar mee. ‘Je ontvlucht je land omdat je in eigen land niet veilig jezelf kan zijn. Hoe haal je het in je hoofd om dan iemand anders te bedreigen en te intimideren om wat hij of zij is. Voor mij houdt dan het gesprek op. Stap maar uit de asielprocedure, we nemen het niet in behandeling en wat mij betreft worden ze zeker teruggestuurd.’

(Bron At5, foto: screenshot AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: