Paarse Vrijdag 11 december: Regenboogavond in Deventer

IMG_2782In Deventer wordt vrijdag 11 december een Regenboogavond gehouden. Het wordt een feestavond de sfeer van het Berlijn van de jaren ’30. De avond is onderdeel van het Brecht Festival dat in Deventer gehouden wordt.

Theatergroep Flint onder leiding van Felix Stategier (foto), Dolly Bellefleur, pianist Kees van Zantwijk, close harmoniekoor Und Jetzt Weiter, Stephan Sanders en DJ Jeroen Diepenmaat zijn te zien en te horen in de Deventer Schouwbrug. Het programma van de avond wordt gepresenteerd door de Deventer wethouder Jan Jaap Kolkman.

Bertolt Brecht maakte in de jaren ’30 deel uit van een culturele opbloei van Berlijn, die door de opkomst van het fascisme onder zware druk kwam te staan. Het nachtleven bruiste, maar de fascisten stonden om de hoek om de joden, de homo’s en de zigeuners uit de feestvierders te vissen en af te voeren naar kampen.Categorieën:En verder, Overijssel

Tags: ,

%d bloggers liken dit: