Radio 6 december: Katinka Groothuis is ‘moe, heel erg moe’ en er is nog zoveel te doen

Katinka GroothuisKatinka Groothuis was jaren bestuurslid van COC Deventer, sinds 2012 was ze voorzitter. Onlangs is ze gestopt. In de Roze Golf blikt ze terug op deze periode.

Ze constateert dat de homo-emancipatie nog lang niet is voltooid, maar dat vanuit de homowereld steeds minder belangstelling is om vrijwilligerswerk te doen voor bijvoorbeeld het COC. Jaren heeft ze er aan getrokken, maar ze is ‘moe, heel erg moe’. Toch wil ze de barricades op, maar niet meer alleen.

Ze kijkt met gemengde gevoelens terug op een van de ingrijpendste beslissingen tijdens haar voorzitterschap: de sluiting van het café aan de Brink in Deventer. ‘Het café was het COC voor velen. Nu het dicht is, denken mensen dat het COC niet meer bestaat, maar niets minder is waar.’

De Roze Golf van 6 december is hier terug te luisteren.Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: