Gratis naar de film in Hengelo op Paarse Vrijdag

JongensHengelo pakt uit op Paarse Vrijdag met de film ‘Jongens’. Die film is te zien in Kulturhus Hasselo en de gemeente Hengelo geeft de 100 kaarten gratis weg.

Paarse Vrijdag is de dag waarop iedereen door het dragen van een paars kledingstuk zijn solidariteit toont met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Voor veel van deze jongeren is het niet vanzelfsprekend om voor hun geaardheid uit te komen. Vooral op middelbare scholen wordt Paarse Vrijdag gevierd om die jongeren een hart onder de riem te steken.

De film ‘Jongens’ van regisseuse Mischa Kamp vertelt het verhaal van twee 15-jarige jongens die voor het eerst verliefd worden op iemand van het eigen geslacht. De film werd in 2014 bekroond op het Zlin-jeugdfilmfestival in Tsjechië en tijdens het Cinekid film- televisie en Mediafestival van 2014 uitgeroepen tot beste Nederlandse familiefilm.

Gratis kaarten zijn te krijgen bij het Bureau Hengelo aan de Beursstraat 32 in Hengelo of bij het Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 in Hengelo.Categorieën:En verder, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: