‘Maak een einde aan de geslachtsregistratie’

GeslachtsregistratieHomobelangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland willen dat er een einde komt aan onnodige geslachtsregistratie en roepen op om er melding van te maken bij het Meldpunt Seksregistratie van de Kafkabrigade.

De Kafkabrigade inventariseert de problemen rond geslachtsregistratie in opdracht van de regering.

Het meldpunt van de Kafkabrigade is een resultaat van een oproep van COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland om de problemen rond geslachtsregistratie in Nederland aan te pakken. Volgens het COC is verplichte geslachtsregistratie onnodig en dwingt het mensen in hokjes waarin ze zich niet altijd thuis voelen. Voor transgenders en mensen met een intersekseconditie leidt geslachtsregistratie regelmatig tot problemen in het dagelijks leven.

 

(Bron en afbeelding: COC)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: