Homoseksuele volleyballer Chris Voth wil rolmodel zijn

Chris VothVolleyballer Chris Voth was de eerste mannelijke sporter die op nationaal niveau in Canada ‘uit de kast’ kwam. Sinds 2014 speelt hij in Nederland bij Lycurgus in Groningen.

Komende woensdag speelt Lycurgus in een Europa-cup duel in Rusland tegen Fakel Novy Urengoy. Voth leeft er met gemengde gevoelens naar toe, omdat de wetgeving in Rusland niet bepaald homovriendelijk is.

‘Hopelijk, doordat ik bij het team ben en het maar voor een paar dagen is, dat het geen issue wordt. Natuurlijk vind ik het erg voor de mensen die daar leven en ermee worstelen dat ze niet open kunnen zijn en zichzelf kunnen uiten’, aldus de Canadees in een interview met RTV Noord.

In Nederland voelt hij zich goed op zijn gemak. ‘Sinds ik in Nederland ben, is het geweldig! Het team accepteert me volledig en we maken overal grappen over. Ik denk dat dat aangeeft dat we er goed mee omgaan.’

Toch is homoseksualiteit ook in Nederland nog niet overal geaccepteerd. Mede daarom is het voor Voth belangrijk dat een topsporter als hij, zijn verhaal vertelt. ‘Het is belangrijk om een rolmodel te zijn, zodat mensen in de toekomst zichzelf kunnen zijn.

 

(Bron: RTV Noord. Foto: screenshot RTV Noord)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: