GroenLinks Apeldoorn niet naar toernooi vanwege Russische tennisser

File photo of Russia's Marat Safin holding 2005 Australian Open championship trophy

GroenLinks boycot het Afas Tennis Classics Toernooi dat donderdag tot en met zondag in Apeldoorn gehouden wordt.

Tot ongenoegen van de partij doet de Rus Marat Safin mee aan het toernooi. Safin is naast oud-prof tennisser ook parlementslid geweest voor de partij Verenigd Rusland van president Poetin. Hij maakte in 2013 deel uit van het parlement dat vrijwel unaniem (met één tegenstem en één onthouding) voor de anti-homowetgeving heeft gestemd.

‘GroenLinks vindt het teleurstellend dat uitgerekend een persoon die verantwoordelijk is voor de slechte positie van seksuele minderheden in Rusland, als kaskraker wordt binnengehaald in Apeldoorn. Voor ons is dat geen tennisheld om trots op te zijn!’

De partij zegt uit protest dat alle fractieleden van GroenLinks Apeldoorn en wethouder Detlev Cziesso géén gebruik maken van de aangeboden vrijkaarten voor het tennistoernooi uit solidariteit met de LGBT gemeenschap in Rusland.

Volgens GroenLinks heeft de organisatie van het toernooi begrip ‘voor de gevoelens die er leven in de samenleving’. De organisatie heeft GroenLinks laten weten dat de politieke achtergrond geen reden is om iemand te selecteren dan wel te weigeren.

 

(Bron: GroenLinks Apeldoorn, foto Safin wint in 2005 the Australian Open)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: