‘Triest’ en ‘laag’ dat het weigeren van homo-stagiair op straat ligt

Bas van der MeerDe eigenaar van het bedrijf, dat een homoseksuele stagiair heeft geweigerd, noemt het ‘triest’ en ‘laag’ dat de kwestie in de media is gekomen. De eigenaar zegt dat in het Algemeen Dagblad.

Het bedrijf weigerde een stageplek, omdat de student openlijk homoseksueel heeft. ‘Dat je die geaardheid hebt is niet het punt, maar het uitleven daarvan wel’, aldus het bedrijf in een mail aan de student, Bas van der Meer.

De eigenaar Hendrik de Boer van agrarische groothandel De Boer in Drachten wil verder niet op de zaak ingaan. Wel wil hij de kwestie met Bas van der Meer ‘indien nodig één-op-één bespreken’.

Van der Meer gaat aangifte doen tegen het bedrijf en overweegt ook een klacht in te dienen bij het College voor de Rechten van de Mens. ‘Mensen worden te makkelijk weggestuurd op basis van bijvoorbeeld geaardheid of huidskleur. Daar wil ik meer aandacht voor creëren – voor anderen, voor de toekomst, aldus Van der Meer in het Algemeen Dagblad.

De school waar Bas van de Meer de opleiding Small Business & Retail Management volgt, de Hanzehogeschool Groningen is de zaak aan het uitzoeken. Als het verhaal op de Facebookpagina van Bas klopt, vindt de school het ‘belachelijk’ dat dit in deze tijd kan.

Onderstaand een deel de tekst van de afwijzing zoals die in het bezit is van Omroep Friesland.

‘Wij hebben iets gezien op je facebookpagina, en dat is je seksuele geaardheid en vooral het uitleven van die geaardheid (je hebt een vriend). Dat je die geaardheid hebt is niet het punt, maar het uitleven daarvan wel.

Wij zijn  een Christelijk bedrijf, en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigingen mogen. Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je (daar ik Hem meer gehoorzaam wil zijn dan mensen)  niet aannemen.  
 
Het is niet zo dat wij je geaardheid afrekenen, en ik hoop ook dat jij dat ook onze gezindheid niet doet, maar we hebben met dit punt een meningsverschil waar jij en wij elkaar niet verenigen kunnen. (Het is namelijk begrijpelijk dat je mijn standpunt ook niet deelt, en daarom kan er geen vereniging zijn)  Het is nodig op dit moment dat wij kleur bekennen en dat is niet iets wat je zo even doet Bas, dat weet jij denk ik heel goed, beter dan ik in ieder geval. Het is echter wel zo dat wij met dit besluit meer vrede hebben.’

 

(Bron: Algemeen Dagblad, Omroep Friesland, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: