School doet aangifte tegen bedrijf dat homostudent weigert

Henk PijlmanDe Hanzehogeschool Groningen doet aangifte tegen de agrarische groothandel in Drachten dat een student een stageplek weigerde omdat hij openlijk homoseksueel is. Dat zegt Henk Pijlman (foto boven) voorzitter van het College van Bestuur van de school.

De Hanze doet aangifte bij de politie wegens een strafbaar feit, namelijk discriminatie. Ook maakt de school melding bij het antidiscriminatiemeldpunt.

‘Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je (daar ik Hem meer gehoorzaam wil zijn dan mensen) niet aannemen’, liet het bedrijf in een e-mail aan Van der Meer weten.

‘De Hanzehogeschool Groningen vindt dat een kwalijke zaak en dat past niet binnen haar waarden actieve tolerantie en respect’, schrijft de school, die verder meldt het bedrijf ongeschikt te vinden als plek voor stage- en afstudeeropdrachten.

Ook Bas van der Meer zelf zegt aangifte te doen.

‘Verbijsterd’
KetelaarWethouder Nieske Ketelaar van de gemeente Smallingerland (foto rechts) is verbijsterd over het weigeren van stagiair Bas van der Meer. ‘Dit mag niet en dit kan niet’, zegt Ketelaar namens het college van Burgemeester en Wethouders.

Ze wil de eigenaar van het bedrijf erop aanspreken: ‘Ik wil hem op zijn wettelijke verantwoordelijkheid wijzen.’

Coming Outday
‘Onlangs wapperde de regenboogvlag bij onze gemeentelijke gebouwen in het kader van Coming Outday. Daarmee draagt het gemeentebestuur uit dat wij ervoor staan dat onze homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele inwoners in een veilige en respectvolle omgeving onderdeel uitmaken van onze samenleving en daar open over kunnen zijn.’

‘Dat statement mag geen loze kreet zijn. Daarom vind ik het mijn morele plicht om deze werkgever namens het college op zijn discriminerende gedrag aan te spreken en daarmee deze jonge inwoner van onze gemeente een hart onder de riem te steken’, schrijft Ketelaar in een verklaring.

Voetbalclub                                                                                                                                                                                             De voetbalclub waar Bas van der Meer voetbalt, het vijfde van de Drachter Boys, zegt in een verklaring op internet achter Bas te staan. ‘Het is erg dat we hier aandacht aan moeten besteden, maar we zijn blij dat we hier nu kunnen zeggen dat we trots op Bas zijn.’

 

 

(Bron: RTV Noord, foto Pijlman : screenshot RTV Noord, foto Ketelaar: gemeente Smallingerland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: