Homoseksuele man in Vriezenveen krijgt geld van Schadefonds Geweldsmisdrijven

GeldEen homoseksuele man in Vriezenveen heeft een eenmalige uitkering gekregen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Het Schadefonds vindt het aannemelijk dat de man in september 2011 slachtoffer is geworden van een ‘strafrechtelijke bedreiging’.

De dader is daar namelijk voor veroordeeld door de politierechter.

De man wendde zich vorig jaar november tot het Schadefonds Geweldsmisdrijven met het verzoek om een uitkering. De man en zijn partner hebben al jaren ruzie met een gezin dat bij het stel in de Molenstraat woont. Het homostel wordt bedreigd, beledigd, uitgescholden, getreiterd en gediscrimineerd. Vier leden van het gezin met wie het homostel ruziet, kregen geldstraffen opgelegd van 250 en 500 euro door de politierechter.

Onvoldoende

De financiële vergoeding van het Schadefonds Geweldsmisdrijven doet de man goed, maar is lang niet voldoende om de volledige financiële schade te vergoeden. ‘Ik zit al vier jaar thuis. Ik ben al enkele tienduizenden euro’s aan inkomsten misgelopen.’

De man is nu bezig om zijn gelijk te halen bij de gemeente Twenterand. ‘Al sinds 2011 is de gemeente ervan op de hoogte dat wij worden gediscrimineerd, maar ze onderneemt hiertegen bewust niets.’ De man heeft de zaak aanhangig gemaakt bij meldpunt en onderzoeksbureau Artikel1 en de Overijsselse Ombudsman. Beide instellingen hebben de zaak in onderzoek.

Vleesschotel

De burenruzie in de Vriezenveense Molenstraat begon om een vleesschotel. Het homostel mocht paarden in een weiland van de familie stallen, in ruil daarvoor zou de familie een vleesschotel krijgen. Maar die zouden ze niet hebben gekregen.

Volgens het homostel heeft de familie veel winst gemaakt door de koop van een zeecontainer die van het stel was. Die container kostte ruim 4.000 euro, de familie zou er 800 euro voor hebben betaald en later zouden ze de container voor 2.000 euro weer hebben verkocht.

 

(Bron: RTV Oost)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: