Tholen wordt geen regenboogstad

RegenboogTholen is niet van plan een regenboogstad te worden. Dat blijkt uit antwoorden van Burgemeester en Wethouders van Tholen op vragen van de SGP.

Een regenboogstad is een gemeente die subsidie krijgt van het Rijk om te werken aan de verbetering van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Na de discussie over het aanstellen van ambtenaren van de burgerlijke stand die geen homohuwelijken willen sluiten, was er discussie over het invoeren van LHBT-beleid.

De suggestie dat Tholen regenboogstad zou worden en volgens de partij daarmee een promotiegemeente zou worden voor diversiteit in samenlevingsvormen, was aanleiding om vragen te stellen aan het college. Voor de SGP wijst de regenboog ‘op de trouw van God aan mensen. Na de zondvloed is de regenboog gegeven als teken dat mensen gered kunnen worden.’

Het College Zorg en Welzijn, een bestuurlijk overleg van dertien Zeeuwse gemeenten en de provincie, het Anti-Discriminatiebureau Zeeland en COC West-Brabant-West hadden het college de ‘LHBT-Handreiking’ aangeboden, met tips over hoe gemeenten met homo-emancipatie kunnen omgaan. Die handreiking heeft het college in ontvangst genomen en zegt in antwoord op de vragen van de SGP zich te gaan beraden hoe daar mee om te gaan.

De SGP-fractie is blij met de beantwoording van het college, waaruit blijkt ‘dat het in Tholen in te voeren beleid er vooral op gericht zal zijn de veiligheid van mensen te garanderen en de samenleving op te roepen om ongewenst intimiderend gedrag tegen te gaan.’

 

(Bron PZC/SGP)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: