Student mag geen stage lopen omdat hij een vriend heeft

Bas van der MeerEen student uit Drachten heeft op Facebook laten weten dat hij geen stage mag lopen bij een bedrijf. ‘Niet het feit dat ik een andere geaardheid heb is het probleem, maar het uiten ervan wel’, aldus Bas van der Meer. Het bedrijf had op Facebook gezien dat de student een vriend heeft.

Bas is student Small Business & Retail Management aan de Hanzehogeschool Groningen en zegt ‘normaal niet het type te zijn dat de aandacht zoekt’, maar wil de afwijzing toch wereldkundig maken. Hij schrijft dat de mail met de afwijzing hem ‘diep geraakt’ heeft.

Of de student ook aangifte heeft gedaan, is niet bekend. Via Facebook krijgt hij inmiddels veel steunbetuigingen en zijn bericht wordt door velen gedeeld.

Bas van der Meer FBAfgewezen voor stage i.v.m mijn seksuele geaardheid

Het is alweer bijna 2016, het jaar waarin ik op stage ga. In augustus ben ik begonnen met het regelen van mijn stage. Na twee goede gesprekken was alles zo goed als rond! Tot ik vandaag een bijzondere e-mail kreeg van de eigenaar van het bedrijf. Vanwege mijn seksuele geaardheid ben ik afgewezen bij mijn stage. Niet het feit dat ik een andere geaardheid heb is het probleem, maar het uiten ervan wel. Ze kwamen er namelijk via mijn Facebookaccount achter dat ik een vriend heb. Een vriend hebben als man zijnde wordt anno 2015 blijkbaar nog niet door iedereen geaccepteerd. De mail die ik heb gekregen heeft mij diep geraakt. Ik word gediscrimineerd vanwege mijn seksuele geaardheid. Voor zover ik weet is dat een strafbaar feit in Nederland. Normaal ben ik niet het type dat de aandacht zoekt, maar in dit geval vind ik het belangrijk om mij wel te uiten! Ik ben wie ik ben, en ik hoop dat het een boodschap is voor iedereen dat de homoacceptatie nog niet is wat het wezen moet.
Ik wil jullie vragen dit bericht te liken/delen als jullie ook vinden dat er meer moet gebeuren aan de acceptatie van mensen met een andere geaardheid!

 

(Bron en foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: