Themabijeenkomst in Deventer: Hoe Cees Monica werd

Monica SaxionCees Sips was 67 toen hij besloot om zich te laten opereren tot vrouw. Hij kwam toen tevens voor zijn dochters uit de kast. Cees werd Monica.

Zij is dinsdag 24 november in Deventer om te vertellen wat er allemaal bij zo’n transitie van een mannenlijf naar een vrouwenlijf komt kijken, hoeveel moed er voor nodig is, maar ook hoezeer de opluchting zegeviert.

Haar dochter Maaike schreef een boek over haar vader: ‘Monica mijn Vader’. Zij vertelt die dag over het herijken van haar begrip over een macho-vader tot een vriendelijk vrouwelijk mens. Hoezeer ze nu pas begrijpt waarom haar vader zich altijd met haar kleding bemoeide maar verder niet geïnteresseerd was in haar pubersores.

Over de genetische basis van de seksuele geaardheid vertelt moleculair geneticus Bocklandt. Volgens hem wordt je seksuele identiteit voor de helft door je genen bepaald en de andere helft door omgevingsfactoren.

Wetenschapsjournalist Asha ten Broeke interviewt Bocklandt over de stand van zaken in het langzaam voortschrijdend onderzoek naar de vraag hoe komt het dat er hetero’s bestaan?

De bijeenkomst is dinsdag 24 november bij Saxion Deventer DO.07 aan de Handelskade 75 in Deventer. Tijd: 16.00 – 17.30 uur en de toegang is gratis.Categorieën:En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: