COC: Word maatje van een asielzoeker

hand in hand homoHet COC roept mensen op om ‘maatje’ te worden van een LBHT-vluchteling. Door het organiseren van sociale activiteiten kan het sociale isolement, waarin veel LHBT-vluchtelingen zitten, doorbroken worden.Een maatje heeft geregeld contact met een vluchteling, drinkt een kop koffie met de vluchteling, luistert naar zijn verhaal en neemt ‘m mee voor bijvoorbeeld een wandeling.

Het maatjesproject wordt uitgevoerd door COC-verenigingen in heel Nederland. Sommige COC-verenigingen zoeken nog  vrijwilligers die het project in hun regio willen opstarten en/of coördineren. Daarvoor kan het COC mensen gebruiken die een organisatorische rol willen spelen.

Wie belangstelling heeft en maatje wil worden kan mailen naar asiel@coc.nlCategorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: