Protestmars in Montpellier na mishandeling homostel

Clément Grobotek MontpellierIn Montpellier wordt zaterdag 21 november een mars gehouden uit protest tegen de mishandeling van twee homo’s. De twee, Clément en Aaron, werden in de nacht van maandag op dinsdag door zes mannen belaagd, toen ze een nachtclub in de Franse stad verlieten.

Het bericht dat Clément Grobotek na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht op Facebook plaatste, is inmiddels 170 duizend keer geliket en ruim 41 duizend keer gedeeld.

In het bericht richt hij zich rechtstreeks tot de zes daders:

‘Vannacht zijn we beledigd en in elkaar geslagen door homofobe mensen bij het verlaten van een nachtclub. Het is zinloos om de angst te beschrijven die je voelt als je je vriend op de grond ziet liggen, bewusteloos en met een bebloed hoofd. Je wordt overmand door onbegrip en een gevoel van machteloosheid. We stonden allebei weer recht en ja, ze trapten noClement facebookg harder. ZES TEGEN TWEE, dat was blijkbaar niet genoeg! Naast intolerant, zijn jullie duidelijk ook lafaards! Maar weten jullie wat? Jullie zullen altijd machteloos zijn! Jullie kunnen slaan en blijven slaan, maar jullie zullen nooit de glimlach van mijn gezicht kunnen wissen of me ervan weerhouden om mijn vriend liever te zien dan wie ook. Wij zijn misschien nichten, flikkers, zoals jullie zeggen, maar zes mannen vallen geen twee gasten aan. Kusjes voor jullie, lieve homofoben.’

De homobeweging LGP in Montpellier, de stad waar het eerste homohuwelijk van Frankrijk werd gesloten, organiseert als reactie een mars, waarbij Clément en Aaron eregasten zijn.

In Frankrijk werden vorig jaar 2197 gevallen van mishandeling en geweld geregistreerd. LGP noemt dat aantal ‘onaanvaardbaar’. ‘We verdienen geen lijden, geen geweld vanwege onze seksuele geaardheid en/of onze genderidentiteit’, aldus de organisatie.

 

(Bron: Het Laatse Nieuws/LGP, Foto’s: Facebook)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: