Hoogezand-Sappemeer zet surfers in tegen seksende mannen

Naaktstrand HoogezandHoe houd je op seks beluste, homoseksuele mannen weg van het naaktstrand bij Meerwijck? De gemeente Hoogezand-Sappemeer denkt daar een oplossing voor te hebben: surfers.

Homoseksuele mannen zouden op het naaktstrand met exhibitionistisch gedrag veel overlast veroorzaken. Het naaktstrand staat inmiddels zelfs bekend als homo-ontmoetingsplek. Naaktrecreanten, voor wie het strand ooit werd aangelegd, blijven weg. Omwonenden, ondernemers en de politiek klagen steen en been.

Surfers
Wat wellicht de oplossing is? De gemeente wil het naaktstrand bij Meerwijck nu gaan combineren met het naastgelegen surfstrand. Verwacht wordt dat door de aanwezigheid van de surfers op seks beluste homoseksuele mannen straks wel zullen wegblijven.

Ontspannen sfeer
Maar hoe zit dat dan met naturisten en surfers? Op dat gebied verwacht de gemeente geen problemen. ‘De rust- en ruimtementaliteit van naaktrecreatie sluit goed aan bij de ontspannen sfeer van de surfers’, zo schrijft de gemeente. ‘De verwachting is dat beide groepen elkaar hierin wel zullen vinden. Wanneer het strand intensiever wordt gebruikt, wordt het ook veiliger en dus aantrekkelijker.’

 

(Bron: RTV Noord, foto: screenshot naaktstrandje.nl)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: