China ‘geneest’ homo’s met elektroshocks

SBSIn China worden nog steeds homo’s ‘genezen’ met elektroshocks op hun hoofd en genitaliën. Het Australische televisieprogramma Dateline van SBS zendt dinsdagavond een documentaire uit over de behandelmethoden.

Te zien is hoe activist John Shen met een verborgen camera naar onder meer het Tianjin Mental Health Hospital gaat. Daar krijgt hij te horen dat hij zijn seksuele driften kan onderdrukken met medicijnen en shocktherapie.

‘Het is een klein elektrisch staafje waarmee je jezelf een schok toedient, dan weet je dat je deze aandrang moet vermijden’, krijgt hij van een psychiater te horen. Shen wordt ook verteld dat door een ‘reflex’ van zijn ‘toestand’ hij op hetzelfde geslacht valt. ‘Daarom wil ik dat je angst voelt’, zegt een arts terwijl hij hem een schok toedient.

De documentaire ‘China’s Gay Shock Therapy’ werd eerder uitgezonden door Channel 4.

Homoseksualiteit wordt sinds 2000 in China officieel niet meer gezien als geestesziekte. De documentaire laat zien dat niet elk ziekenhuis de officiële richtlijnen volgt.

 

(Bron SBS, foto: verslaggever Shaunagh Connaire en John Shen)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: