Tunesië laat man vrij die was veroordeeld voor seks met man

Tunesië vlagEen 22-jarige student die in Tunesië die werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het hebben van seks met een man heeft de gevangenis verlaten.

Hij was in hoger beroep gegaan en volgens zijn advocaat is hij donderdag op borgtocht van 500 dinar (230 euro) vrijgelaten.

De man werd 6 september opgepakt in de badplaats Sousse, nadat zijn telefoonnummer was gevonden in de telefoon van een vermoorde man. Hij bekende na zes dagen in voorlopige hechtenis te hebben gezeten dat hij seks had gehad met de man. Volgens zijn advocaat zou zijn cliënt moord ten laste worden gelegd als hij niet zou bekennen seks te hebben gehad met het slachtoffer.

Vervolgens werd hij gedwongen een anaal onderzoek te ondergaan en volgde een veroordeling van een jaar cel.

Internationaal protest

De veroordeling leidde tot internationale protesten. Een petitie voor de vrijlating van de student van Human Rights Watch werd door meer dan 80.000 mensen ondertekend. Ook Amnesty International voerde actie voor de man.

Parlementsleden uit Zweden, Duitsland en Schotland schreven een brief aan de Tunesische minister van Justitie Mohamed Ali Ben Aissa, om het verbod op homoseksuele handelingen op te heffen.

In Tunesië zijn ‘homoseksuele handelingen’ strafbaar. Op grond van artikel 230 van het wetboek van strafrecht staat er maximaal drie jaar gevangenisstraf op.

 

(Bron: Gay Star News)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: