Eerste homostel in Japan laat zich registreren

Koyuki Higashi en Hiroko MasuharaIn een district in Tokio heeft het eerste homostel zich laten registeren. Het zijn Koyuki Higashi en haar partner Hiroko Masuhara.

In Shibuya kunnen sinds donderdag kunnen paren van gelijk geslacht zich laten registreren, als ze tenminste twintig jaar oud zijn en een notariële akte hebben, waarin hun ‘liefdevolle relatie gebaseerd op vertrouwen’ is vastgelegd.

Het district begon met het geregistreerd partnerschap in de strijd voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht. Met het document mogen ze niet meer gediscrimineerd worden bij bijvoorbeeld het zoeken naar huisvesting of een bezoek aan partners in het ziekenhuis.

Hiroko Masuhara van 37 en Koyuki Higashi van 30 (links op de foto), waren het eerste stel dat hun relatie liet registreren. De gemeente telt 217 duizend inwoners, waaronder 10 duizend niet-Japanners.

Ook het district Setagaya kent sinds donderdag deze vorm van geregistreerd partnerschap.  Inmiddels hebben een tiental stellen zich laten registreren.

 

 

(Bron: The Guardian, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: