Zwolse kerk wil herziening homo-besluit

Noorderkerk ZwolleDe Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) Zwolle wil dat het landelijk kerkverband het standpunt over homoseksualiteit gaat herzien.

De CGK schrijft op de website dat de kerk het niet eens is met het besluit dat er binnen de gereformeerde kerken geen plek is voor homoseksuele relaties. Dat besluit werd in 2013 genomen.

‘De moeite die wij hebben met het synodebesluit over de positie van onze homoseksuele broers en zussen leggen wij in een uitvoerig onderbouwd revisieverzoek bij de synode 2016 neer.’

In De Stentor zegt scriba Freek Nabers dat het een lokaal verzoek is. De kerk zegt op de website niet uit te zijn op een mogelijke afsplitsing.

‘Zoals wij één- en andermaal hebben gecommuniceerd, is het ons beleid dat wij loyaal lid zijn en blijven van het CGK kerkverband.’

De CGK komt met de verklaring op de site na een artikel in het Nederlands Dagblad, waarin gesuggereerd werd dat de Zwolse kerk zich wil afsplitsen als het besluit om homorelaties af te wijzen niet wordt herzien.

 

(Bron: CGK, De Stentor, Nederlands Dagblad, foto: Noorderkerk Zwolle)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: