COC wil verbod op transgenderdiscriminatie

Minister Plasterk 2Het COC pleit voor een verbod op transgenderdiscriminatie in de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Het COC heeft een brief met die strekking gestuurd aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Het pleidooi van het COC is een reactie op het onderzoek van Transgender Netwerk Nederland waaruit blijkt dat het afgelopen jaar meer dan de helft van de transgenders maandelijks of vaker wordt beledigd of te maken heeft gehad met geweld.

Het COC wil dat het voor werkgevers, scholen, uitgaansgelegenheden, winkels, sportclubs, OV-bedrijven en anderen volstrekt helder is dat ze transgenders niet mogen discrimineren.

Minister Plasterk (BZK) beloofde het COC in 2013 politieke steun voor een verbod op transgenderdiscriminatie in de wet, kwam nog niet met een wetsvoorstel.

Om transgenderdiscriminatie tegen te gaan, pleit het COC verder voor specifieke aandacht voor transgenders tijdens voorlichtingslessen op school. Ook op politieacademies zou meer aandacht moeten komen voor de aanpak van geweld tegen transgenders en lesbiennes, homo’s en bi’s. Ook zou er in elke politie eenheid een Roze in Blauw unit moeten komen, dat zijn politieteams die gespecialiseerd zijn in de aanpak van geweld en discriminatie tegen LHBT’s.

 

(Bron: COC)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: