Rop Janze viert jubileum met show en boek

Rop Janze en Tineke SchoutenIn Amsterdam is zaterdag het eerste exemplaar van het boek ‘Je weet toch nooit wat er onder die kleren zit‘ van cabaretier Rop Janze in ontvangst genomen door Tineke Schouten.

In het boek staan liedteksten, conferences en gedichten uit de theatershows van Rop Janze.

Het boek is verschenen ter gelegenheid van het 15 jarig jubileum van de cabaretier. Het jubileum werd gevierd met een uitverkochte show in het theater van de openbare bibliotheek met hoogtepunten uit de carrière van Rop Janze. Behalve Tineke Schouten was ook Dolly Bellefleur te gast. Zij zong drie van haar eigen liedjes. In de pauze trad partner en regisseur Kees Neefjes op als leven de poëzie jukebox. Gasten konden een gedicht kiezen dat vervolgens werd voorgedragen. Jan Simon Minkema zou ook komen, maar moest vanwege zijn gezondheid verstek laten gaan.

De komende maand treedt Rop Janze in het land op met zijn voorstelling in het kader van de campagne Heel Nederland Leest, die dit jaar in het teken staat van het zeer korte verhaal. Zaterdag 7 november is hij te zien in de bibliotheek in Deventer.

 

(Foto: Facebook Yolande Roest)Categorieën:En verder, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: