‘Jaarlijks zo’n honderd klachten over homodiscriminatie’

De Waag COC DeventerHet anti-discriminatiebureau Artikel 1 Overijssel ontvangt jaarlijks zo’n honderd klachten over discriminatie van homoseksuelen.

Dat zei directeur Antek Olsanowski van het bureau tijdens de vering van coming-out dag in Hengelo.

Het gaat volgens Olsanowski vooral om klachten van discriminatie op de werkvloer in sommige plaatsen op de bible-belt, zoals Rijssen en Staphorst.

In Hengelo hees wethouder Schoonhoven de regenboogvlag en er werden in het centrum regenboogarmbandjes uitgedeeld.

Zondagavond is in het Rabotheater de voorstelling ‘Boys Don’t Cry’ te zien. De voorstelling gaat over twee jongens die opgroeien op het plattelanCOC Twente Achterhoek Respect prijsd en ‘anders zijn’.

In Enschede is het de hele week al coming-out week met vanavond onder meer een optreden van het Galakoor en zondagmiddag een Roze Viering in de Grote kerk op de Oude Markt.

De voorlichters van COC Twente Achterhoek werden in het zonnetje gezet. Zij kregen de tweejaarlijkse Respect-Prijs van Artikel 1 Overijssel toegekend voor hun werkPeperbus foto COC Zwolle 2

De regenboogvlag werd gisteren al gehesen in onder meer Zwolle. Daar was het wethouder Vedelaar die samen met COC Zwolle De Jong de vlag hees bij Theater Odeon. Daar was ’s middags de voorstelling ‘Boys Don’t Cry’te zien voor leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap

In Deventer was het wethouder Kolkman die de regenboogvlag aan De Waag aan de Brink knoopte.

(Bron: RTV Oost, Roze Golf, foto’s COC Deventer, COC Twente Achterhoek, COC Zwolle)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: